Görme fonksiyonlarını ortaya çıkaran gözlerde çevresel ya da genetik faktörler sebebiyle görme bozuklukları ortaya çıkabilmektedir. Görme yeteneğini engelleyen ve gözlerde rahatsızlık hissi yaratan tüm durumlara göz hastalıkları adı verilmektedir.
Kişilerde herhangi bir sebepten dolayı göz hastalıkları ortaya çıktığında göz hastalıkları uzman doktorları tarafından muayene edilmeleri gerekecektir.
Küçük bir organ gibi görünen gözlerde göz küresi, göz kapakları, kornea, iris, lens, retina ve vitreus gibi pek çok yapı bulunmaktadır.
•Göz küresi, adından da anlaşılacağı gibi göz içerisinde yer alan küre şeklindeki bölümdür.
•Göz kapakları ise gözün dış kısmında bulunur ve gözü dış ortamdan koruyabilmektedir.
•Gözde kontakt lensin yerleştiği bombalı ve damarsız yapının ismi korneadır. Işık kırılması sağlayarak görme yetisini ortaya çıkaran korneada yeterli kırılmaların ortaya çıkmaması hastalıkları ortaya çıkaran en önemli sebeplerden bir tanesidir.
•İris tabakası göze rengini veren yapıdır.
•Lens ise gözde görülen şeffaf yapıdaki kısımdır. Asıl görme bu yapı ile sağlanabilecektir.
•Retina tabakası gözün iç yapısını dolduran sinirli yapıdır.
•Vitreus yapısı, göz lensinin gerisinde bulunan bütün göz boşluğunu dolduran jel görünümü sunan bir maddedir.
Tüm bu yapıların ortak çalışması sonucu görme yetisi meydana gelerek dış dünya ile bağlantı kurulabilmektedir.
Bu yapılarda oluşabilecek sorun ya enfeksiyon gibi durumların ortaya çıkması göz hastalıkları ve görme kaybının ortaya çıkışına neden olabilecektir. Bu nedenle bu yapılarda oluşan rahatsızlıkların göz hastalıkları doktorlarımız tarafından incelenerek tedavi planının oluşturulması gerekecektir.
Özkaya Tıp Merkezi uzman ekibimiz hastalarımızın için en hızlı ve en etkin tedavi planını oluşturarak hastalıkların önlenebilmesini ve sağlığın devamını sağlayabileceklerdir.